Tradīcijas kopš 1921. gada....

Tieši tāpat kā pirms 90 gadiem joprojām Cesvaines novada garšīgo pienu katru rītu nogaršo pienmeistars. 


Tikai garšīgs piens ienāk Cesvaines Pienā. Siera meistaru sirds un roku apmīļots tas dienu pēc dienas tiks veidots, jeb kā mēs sakām audzināts, līdz nobriedīs par garšīgu Goudas, Maasdam un Tilsiter tipa sieru.


Par garšīgu Cesvaines muižas sierotavas pienmeistara Otto Īvanda radītais siers tika atzīts pasaules izstādē Parīzē 1913.gadā, saņemot zelta medaļu, vēl pirms 1921. gadā pati Cesvaines pienotava tika dibināta, kur sākotnēji tika ražots sviests un siers Bakšteins.


Garšīgs simts gadu garumā nav nejaušība! Paaudžu paaudzēs Cesvaines novada govju piens un mūsu siermeistaru sirds un roku siltums dod sieram dzīvību un garšu.