nogāžu pļavās starp upēm un ezeriem, bagātīgās, leknās ganībās, govis sniedz garšīgu pienu....

Vidzemes augstienes nogāzēs esošie tīrumi un ganību pļavas veldzējas upēs un ezeros.


 

Unikālā dabas dažādība un klimats, ko noteikusi augstiene sev pati, veido augsnes dažādību, kāda nav nekur citviet Latvijā. Pļavas, klājot kā paugurus tā nogāzes, zāli sabalansē ikvienās ganībās.


 

Govis bauda lekno zāli un pilnvērtīgā barība sniedz garšīgu Cesvaines novada pienu. Katru rītu no 38 zemnieku saimniecībām atvesto pienu nogaršo mūsu pienmeistars.


 

Mēs, gatavojot sieru, izmantojam tikai dabīgas sastāvdaļas. Konservanti un garšas pastiprinātāji netiek pievienoti. Gouda tipa sieriem ar dienas vidus saules toņa krāsu, dabīgā krāsviela annato ir vienīgā, ko atļaujamies pievienot.


 

Lai atmodinātu siera dabīgo garšu, pirms pasniegšanas iesakām to paturēt istabas temperatūrā.