Cesvaines Pienam sudraba medaļa Riga Food 201402.10.2014

Medaļa piešķirta vienam no CP jaunumiem – sieram  ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem.

„Atļaušos teikt, ka Cesvaines jaunā siera sudrabs izcilas kvalitātes pārtikas konkursā, mums ir kā zelta medaļa īstenojot „nišas” produktu izstrādi un ražošanas ieviešanas stratēģiju,” atzīst A/S „Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, uzsverot, ka apbalvotā siera ražošana tika uzsākta tikai pirms 2 mēnešiem, kad savu nogatavināšanas pakāpi bija sasnieguši pirmie sieri ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem, un siers ar sēkliņām.

Siera šķēlīšu līnijā patlaban ietilpstošo sieru griešana un iepakošana notiek A/S „Siera Nams“.

Dz. Simsone norāda, ka šajā gadā CP turpinās paplašināt ražošanu un izstrādāt jaunus siera veidus.

Jau tika ziņots, ka 2013. gadā ražotnē pārstrādāto izejvielu apjoms audzis par 6%.

Par A/S „Cesvaines Piens”:

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteins. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību „Cesvaines Piens”. 2009. gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd „Cesvaines piens” izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. A/S „Cesvaines Piens” izgatavoto produkciju fasē un iepako A/S „Siera Nams”, kas veic produkcijas loģistiku.

Cesvaines Krievijas sieram piešķirta sudraba medaļa Riga Food 2012, bet Holandes sieram - bronzas medaļa. 

www.cesvainespiens.lv         

Cesvaines Piens uzsāk jauna produkta – siera suliņu koncentrāta ražošanu un eksportu13.02.2014

Februārī A/S „Cesvaines Piens” (CP) uzsācis jaunā produkta, siera suliņu koncentrāta, eksportu uz Poliju. CP Janvārī paplašinot ražotni ar jaunām, specializētām iekārtām, uzsāka siera sūkalu koncentrāta kā atsevišķa blakusprodukta ražošanu.

Siera suliņas jeb tā sauktās siera sūkalas ir izejvielas pārpalikums, kas rodas pēc piena pārstrādes, siera ražošanas procesā. Katru dienu siera izgatavošanas procesā uzņēmumā veidojās vairāki desmiti tonnu šādu siera suliņas, kuras līdz šim tālākā ražošanas procesā netika izmantotas.

Esam divtik gandarīti! Mums kā ražotnei vairs nav pārpalikumu, ja tā var teikt, un jaunā produkta ražošanas rezultātā - koncentrējot suliņas, tiek iegūts tīrs ūdens, ko tālāk izmantojam ražošanā” norāda A/S „Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, piebilstot „Lēnām kļūstam par pašpietiekamu uzņēmumu!“

„Jaunā produkta, siera suliņu koncentrāta, ražošanas uzsākšana padara maksimāli efektīvu uzņēmuma Cesvaines Piens ražošanas kopējo procesu. Ne tik vien tiek samazināti siera ražošanas procesa līdzšinēji tālāk neizmantojamie izejmateriāli, bet pārvēršot pārpalikumu jaunā produktā tiek paplašināta ražošana, pie tam, kas ir ļoti būtiski eksportspējīgā jomā”, uzsver CP loģistikas nodrošinātājs A/S “Siera Nams” padomes priekšsēdētāja Dace Ozola.

Siera suliņās ir daudz vērtīgo mikroelementu, tādēļ tās tiek plaši izmantotas farmācijas, konditorejas un citās nozarēs.

Kā jau tika ziņots, A/S „Cesvaines Piens” (CP) janvārī uzsācis siera eksportu uz Franciju. CP siers pieejams patērētājiem Francijas ziemeļu un nedaudz centrālajā daļā līdz Nantei (Nantes) un Dižonai (Dijon). 

Par A/S „Cesvaines Piens”:

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību „Cesvaines Piens”. 2009. gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd „Cesvaines piens” izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. A/S „Cesvaines Piens” izgatavoto produkciju fasē un iepako A/S „Siera Nams”, kas veic produkcijas loģistiku.

Cesvaines Krievijas siers piešķirta sudraba medaļa Riga Food 2012, bet Holandes sieram - bronzas medaļa. 

www.cesvainespiens.lv

 

Cesvaines Piens uzsāk siera eksportu uz Franciju15.01.2014

Cesvaines Piens uzsāk siera eksportu uz Franciju.

A/S „Cesvaines Piens” (CP) janvārī uzsācis siera eksportu uz Franciju. Gada pirmajās nedēļās CP siers pieejams patērētājiem Francijas ziemeļu un nedaudz centrālajā daļā līdz Nantei (Nantes) un Dižonai (Dijon).

Sarunas par eksportu uz Franciju veiksmīgi tika noslēgtas jau decembrī pēc sekmīgas „Cesvaines Piens” dalības starptautiskajā pārtikas izstāde ANUGA 2013 Vācijā.

„Izskatās, ka Francija un trīspadsmitais gads Cesvaines Pienam ir īpaši, jau kopš pirmajiem uzņēmuma panākumiem, kad Cesvaines siera meistars Otto Švarcs 1913.gadā Parīzē saņēma Zelta medaļu!”, smaidot saka A/S “Siera Nams” padomes priekšsēdētāja Dace Ozola, turpinot „bet, ja pilnīgi nopietni, Francija pierāda, ka uzņēmuma eksporta stratēģija ir dzīvotspējīga. Francūži ir pirmie, ar kuriem realizējam eksportu, bet ne būt nav vienīgie, kuri šobrīd izrāda interesi par Cesvaines sieriem,” lakoniski norāda D. Ozola.

„Patiess prieks un lepnums, ka mūsu siera meistaru veikums- radītais siers no Cesvaines novada piena ir novērtēts tālu ārpus Latvijas robežām, īpaši tādā siera lielvalstī kā Francija! Tas dod papildus stimulu un prieku strādāt“, uzsver A/S „Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.

Kā jau tika ziņots, A/S „Cesvaines Piens” (CP) siermeistaru radītos sierus, arī jaunos ar rokām grozītos un vaskotos sierus Cesvaine un Alpu siers prezentēja starptautiskā pārtikas izstādē ANUGA 2013. Pasaules vadošā pārtikas izstāde norisinājās no 5.- 9. oktobrim Vācijas pilsētā Ķelnē.

Starptautiskajai pārtikas izstādei ANUGA 2013 ir unikāla koncepcija. Izstāde ir platforma, kur tiekas ražotāji un patērētāji, tātad piedāvājums un pieprasījums 10 pārtikas segmentos (Anuga Fine Food, Anuga Drinks, Anuga Meat, Anuga Dairy u.c.) no visas pasaules. 2011.gada izstādē piedalijās 6 596 kompānijas no 100 pasaules valstīm, bet apmeklētāju skaits bija vairāk nekā 155 tūkstoši no 180 valstīm.

Par A/S „Cesvaines Piens”:

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību „Cesvaines Piens”. 2009. gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd „Cesvaines piens” izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. A/S „Cesvaines Piens” izgatavoto produkciju fasē un iepako A/S „Siera Nams”, kas veic produkcijas loģistiku.

Cesvaines Krievijas siers piešķirta sudraba medaļa Riga Food 2012, bet Holandes sieram - bronzas medaļa.

www.cesvainespiens.lv